Lukijat

torstai 1. tammikuuta 2015

Historiaa 2004 / ovet
Seuraavat kuvat ovat vuodelta 2004, kun vanha liinavaatekaappi tuli meille ja siitä aloitimme rakentamaan nukkekotia !


Nukkekoti on siis kolmikerroksinen ja halusin portaat kerrosten välille ja ovet myöskin huoneiden välille. Tässä sahataan ovia 10 vuotta sitten ;)


Ovet piti sahata kolmeen kerrokseen ja kahteen eri kaapin puoleen/osaan !
Onneksi minulla oli kotona apujoukkoja <3


Valmista tuli ;)


Nyt on kaapin oikea ja vasen puoli laitettu kiinni toisiinsa, kaappi on siis vaakatasossa ja siellä on kuin onkin joka kerroksessa ovIen paikat ;)

Kaapi tapetoitiin ystäväperheiltä saadulla pienikuvioisilla oikeilla tapeteilla, tapetointivaiheista en kuvia löytänyt ;(

Kansalaisopistossa järjestetyllä nukkekotikurssilla tein itse pahvista ovet kerrosten väliin. Peiliovet, jotka on tehty paksusta jäykästä pahvista ja pahvia  sain paikallisesta kehysliikkeestä edullisesti. Jokainen ovi on hieman eri kokoinen vaikka silmä ei sitä huomaa. Joten aina tekovaiheiden välissä sovitettiin ja taas jatkettiin ;)


Ovet on maalattu ihan tavallisella lasten käyttöönkin soveltuvilla väreillä valkoiseksi. Ovenkahvat löytyi Helsingin matkalla nukkekotikaupasta (en muista kaupan nimeä) ja siis vuosia sitten ;)


Oven saranoita etsittiin monesta paikkaa, paikallisesta rautakaupasta sitten löytyi sopivat (ensin ostin kyllä aivan liian isot) !


Saranoiden naulaaminen pienillä nauloilla oli melko haastavaa kun ei meinannut pystyä nauloja lyömään kun ei ollut kädelle/vasaralle tilaa liikkua talon sisällä. Saranat kiinnitettiin kovaan puuhun joten se toi myös haasteita naulaamiselle !

Olin tosi iloinen kun talossa oli nyt toimivat ovet ja vielä itsetehdyt ;)

Kerrosten väliin rakensin myös portaat jotka ostin osina samaisesta nukkekotikaupasta (Helsingistä). Jokainen kaiteen puola ja kaiteet on siis itseliimattu. Ei ollut ihan helppo homma minulle !


Nämä portaat vie alakerrasta keskikerrokseen ;)


Toiset portaat on talossa eripäin joten vaikeampi ottaa kuva talon sisällä. Nämä portaat vie keskikerroksesta yläkertaan.


Ja koska tämä juttu on historiaa niin viimeisessä kuvassa talossa asustaa vielä Lundbyn nuket ja Arinuket. Mutta nyt he ovat sieltä muuttaneet pois....... Ja toloa asuttaa 1:12 kokoa olevat nuket. Huoneiden järjestyskin on tästä muuttunut, samoin huonekalut!  Esimerkiksi keittiö on nykyisin siirtynyt alakerrasta yläkertaan.


Pikkuhiljaa taloa on siis vuosien kuluessa tehty, korjattu, muutettu ja rakastettu <3
Töitä riittää vielä koska sähköt puuttuu......

2 kommenttia:

 1. Ihanaaa...sulla vielä tallessa noita kuvia remonttivaiheesta <3 Olipa kiva katella kuvia ja lukea tarinaa nukkiken synnystä <3 ai että mää tykkään <3 <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Harmittavan vähän kuvia löytyi, mutta kiva että edes jotain ;)

   Poista

Kiva kun löysit tänne blogiini ja erityiskiitos teille jotka ehditte kommentoida, niitä on kiva lukea :)